Zorg

In goede handen

Partners

Veel ervaring 

Patiëntendata is een zorg!

Als zorgaanbieder is het extra belangrijk (en wettelijk verplicht) om in een veilige, afgeschermde omgeving te werken. Nedcomp voldoet aan de strenge eisen die de zorgsector stelt. Nedcomp heeft toegang tot de E-zorg verbinding dat veilig aansluit op andere zorgsystemen. Deze omgeving is fysiek gescheiden van het openbare internet, waardoor vertrouwelijke informatie afgeschermd is. We zijn NEN 7510 en ISO 27001 gecertificeerd en houden ons strikt aan de AVG (GDPR). 

Maar vooral: Nedcomp kent de markt, de materie en het jargon. Dit betekent dat zorgverlener en IT-leverancier min of meer dezelfde taal spreken. Dat maakt het leven weer een beetje makkelijker (en dus veiliger!).

PGO (Persoonlijke Gezondheidsomgeving)

Een persoonlijke gezondheidsomgeving of een persoonlijk gezondheidsdossier is een website of app, waarmee een patiënt toegang heeft tot zijn eigen gezondheidsgegevens. Het gaat dan om gegevens die opgeslagen zijn door bijvoorbeeld de huisarts of medisch specialist in het ziekenhuis. De patiënt kan deze gegevens in de persoonlijke gezondheidsomgeving zelf gebruiken en er ook eigen gegevens in vastleggen. Een persoonlijke gezondheidsomgeving is dus breder dan een patiëntenportaal. Een patiëntenportaal is gekoppeld aan een specifiek zorgverlenerssysteem, bijvoorbeeld het HIS van de huisartsenpraktijk. Het idee is dat via een PGO een patiënt inzage heeft in gegevens uit meerdere zorgverlenerssystemen tegelijkertijd. Binnen deze PGO’s wordt zeer gevoelige informatie verwerkt. Daarom is het belangrijk om deze informatie goed te beveiligen.

 

Wilt u meer weten over zorghosting? Neem contact met ons op