• Vervangen
  • Verbeteren
  • Versnellen

Nieuws uit het DC: Extra virtualisatie node & opslag uitbreiding

Dat hosting inmiddels een heus vak is, dat weten we allemaal. Maar dat onze engineers nog elke dag enthousiast zijn over hun werk, dat laten we graag zien. Zo begon de meimaand met veel nieuws om de hosting voor onze klanten te verbeteren.

Nieuwe server node

Vanwege toegenomen werklast in het primaire virtualisatie cluster was het tijd geworden voor een tussentijdse uitbreiding met extra hardware capaciteit. Het hangt samen met een aanstaande migratie bij een klant waarbij wij een behoorlijk hoeveelheid extra servers gaan hosten. Om onze N+1 capaciteit te waarborgen was het dus tijd om uit te breiden. Helaas maar met 1 node van 20 cores en 256Gb werkgeheugen, het is ons engineers natuurlijk nooit genoeg 😉.

Wij gebruiken als server node al enige tijd weer 1U ‘pizza dozen’ met enkel processorkracht en werkgeheugen, dit biedt voor ons optimale flexibiliteit tegen een uitstekende prijs. De rekensom bij het gebruik van blades of hyper-converged systemen levert bij ons geen voordeel op, dus vandaar dat we voor een modulaire oplossing kiezen op basis van ‘traditionele’ techniek.

…en een nieuw cabinet

Daarnaast zijn we tegelijkertijd bezig met het vervangen van een cabinet in het opslagsysteem. Dit doen we vanwege de leeftijd, maar we pakken direct een capaciteitsuitbreiding mee. Er komt een nieuwe cabinet met 24 schijven met verdubbelde opslagruimte voor terug. Dit zal op performance vlak niet veel invloed hebben, maar zorgt wel weer voor extra ruimte voor de opslag van de data van onze klanten.