Support

Het antwoord op de ultieme vraag over het leven, het universum en de rest is 42. Voor overige informatie over storingen, gepland onderhoud en onze supportafdeling kunt u op deze pagina terecht. Wilt u tijdens kantooruren liever direct contact met één van onze professionele hostingengineers? Bel 0184-670111 of mail naar beheer@nedcomp.nl. Wij kunnen eventueel ook even met u meekijken. Download via onderstaande knop Teamviewer. 

Download Teamviewer

 

Storingen

Op dit moment zijn er geen storingen.

Geplande onderhoudswerkzaamheden

23.02.2018 Onderhoud firewalls

Op vrijdag 23 februari 2018 zullen wij tussen 23:00 en 01:00 onderhoud uitvoeren op onze firewalls in het datacenter.

Korte omschrijving

Op vrijdag 23 februari 2018 van 23:00 tot zaterdag 01:00 zullen wij onderhoud uitvoeren op onze firewalls in het datacenter. Tijdens dit onderhoud zullen er enkele onderbrekingen optreden in de internetconnectiviteit van de hostingdiensten. De verwachte downtime is minder dan 15 minuten, bij onvoorziene problemen kan dit echter oplopen.

Gedetailleerd

Tijdens het onderhoud wordt een software upgrade uitgevoerd op de firewalls gevolgd door een reboot. Met deze software upgrade worden er een aantal issues opgelost, waaronder enkele beveiligings issues. Deze beveiligings issues zijn niet te misbruiken op afstand omdat wij deze functionaliteit uitgeschakeld hebben of deze niet publiek benaderbaar is. Tevens breiden we aan de LAN zijde de capaciteit uit van 2 x 1Gbit naar 4 x 1Gbit om toekomstige groei te kunnen waarborgen. De reden dat dit onderhoud toch downtime oplevert is dat de geclusterde firewall’s dezelfde software versie moeten draaien. Hierdoor is er bij het uitvoeren van een software upgrade altijd een korte periode waarin het systeem niet beschikbaar is. Dit gebeurd tijdens het overschakelen van de primary node (met de oude software) en de backup node (met de zojuist geinstalleerde nieuwe software). Vervolgens wordt node met de oude software bijgewerkt naar de nieuwe versie en loopt het systeem weer in sync.

Datum gemeld: 08.02.218